The Klezmer Society brengt Village Klezmer

Beste programmeur,

 

Met het oog op de programmering van het seizoen 14/15 vraag ik uw speciale aandacht voor de Shtetl Band Amsterdam, een juweeltje onder de klezmerbands.

 

De Shtetl Band Amsterdam is een veel gevraagde Nederlandse klezmerband die Village Klezmer speelt. Met een mix van heel oude en heel nieuwe joodse muziek is de groep een van de meest gedreven klezmerbands van Europa.

 

Village Klezmer is gevoelsmuziek uit de Oost-Europese "Anatevka-dorpjes", bijna weggevaagd, verloren gewaand en in de 21e eeuw weer helemaal terug. Bij velen is de klezmerklank bekend, die gespeeld wordt door grote groepen met veel blazers. Maar honderden jaren lang was juist een ander klezmergeluid dominant in de Oost-Europese joodse volksmuziek. Het was het dorpsgeluid van een klein ensemble. Met de melodie van de viool als basis is dit groepsgeluid heel mild, rijk en genuanceerd. 

 

Shtetl Band Amsterdam brengt twee verschillende programma's. Van elk programma is een CD verschenen.

 

In het programma "The Bride's Waltz" brengt de Shtetl Band Amsterdam de vroege joodse dorpsmuziek op een verfrissende manier weer tot leven, in een programma met luister- en dansmuziek, met vrolijkheid zonder opgefoktheid en met droefheid zonder schmaltz. 

 

"The Klezmer Village" is een spannend wereldmuziekprogramma met als special guest: meester-klarinettist Christian Dawid. Een programma met zoevende en stuiterende klezmer-muziek, recht uit het hart.

 

Meer info, beeld en geluid op:  http://www.speelman.nl/shtetl 

Voor boekingen en prijsopgaven: info@speelman.nl of tel. 0575-572999 

 

Met vriendelijke groet,

 

Crispijn Oomes

Stichting Speelman Wereldmuziek

www.speelman.nl