Trio Bamoné

Wereldmuziek uit Brazilië, Marokko en West-Afrika
Opmerkingen: 
Niemand blijft stilzitten bij deze positieve & groovie soundscapes.

De unieke combinate van n'goni, berimbau, hang en diverse Afrikaanse en Braziliaanse percussie-instrumenten geeft een hele aparte tropische sfeer. De verbinding tussen drie muzikanten van verschillende culturele komaf en de uitwisseling van hun muzikale achtergronden maken Trio Bamoné een bijzonder en authentiek trio. Laat je inspireren door de Braziliaanse berimbau, de Zwitserse hang, de Marokkaanse darbuka en de West-Afrikaanse n'goni.  

  •                     Bezetting:      

 Hassie Dune: n'goni, zang.       Midou Akhrif: hang, zang.       Luiz Perillo: berimbau, panderetta, triangel, percussie, zang.       

  •                     Biografie:      
  1.   Hassie Dune (Nederland) toerde de wereld rond met Zuco 103 (brasilectro), Tarhana (soefi beats & anatolien melodies) en Sinas (global dancefloor jazz). Ook speelt hij al jaren mee in West Afrikaans georiënteerde bands als Afrika Sabu Njouma en Nusodia.

 

  1.   Midou Akhrif (Marokko): o.a. bekend van Virtuoze Matroze.

 

  1.   Luiz Perillo (Brazilië) heeft in verschillende bands gespeeld (genre Braziliaans/Wereld muziek). Treme Terra was één van deze percussie bands. Ook speelde Luiz jaren samen met jazz saxofonist Ghasem Batamuntu. Hij werkte met Argentijnse musici maar ook met Afrikaanse. Hierdoor werd hij geïnspireerd om naar Afrika te reizen en heeft hij les gehad van verschillende musici in Senegal en Marokko. Dit sloot heel mooi aan op wat hij ook in Brazilië heeft geleerd over de diverse ritmes, zoals de samba en de Afro-Braziliaanse ritmes.
Minimale bezetting: 
3
Maximale bezetting: 
5